Nakon zločina u Brčkom se oglasila kćerka ubijenog: Zvao ga je ‘Dedo moj‘, uzimao mu novac i na kraju ga je ubio

Molila sam ga da mi kaže gdje je otac, da ću mu dati pare… Tvrdio je da nije ništa uradio, a ubrzo je uhapšen zbog otmice, priča za Oslobođenje Senada Mihmić Ćumurović – Kod Aladina Bisera, koji je već osuđen zbog zloupotrebe položaja i prevara, nađena su tri mobitela, glumio je i geometra.

Užas u Brčkom: Nestali muškarac pronađen mrtav, uhapšen otmičar

– Aladin Biser je najprije oteo a potom ubio mog 80-godišnjeg oca Fetija Mihmića Opana i to zbog novca. Njih dvojica su se poznavali godinama, a tri posljednje godine su svako jutro pili kafu, priča za Oslobođenje Senada Mihmić Ćumurović, kćerka starca čije je tijelo nađeno jučer kasno poslijepodne na području sela Jagodnjak, opština Brčko. Starac je, kako smo već objavili, dan ranije otišao da se nađe sa geometrom i nestao. Njegov automobil je nađen, kako smo već objavili, a policija je privela 38-godišnjaka koji se sumnjiči za otmicu starca.

– Aladin je, priča nam, Fetijeva kćerka, godinama sa roditeljima živio u blizini kuće njenog oca koji je kupio parcelu zemljišta, a koju je htio da prevede na sebe.

– Kako je Aladin radio u pisarnici Suda, otac je mislio da će mu on pomoći da ubrza taj postupak. Aladin ga je zvao “Dedo moj, dedo…”, a stalno je tražio novac, objašnjavajući da ga daje giometru, izvjesnom Svetozaru kako bi izašao na lice mjesta i uradio što je potrebno. Otac je Aladinu dao punomoć i na hiljade maraka. Vjerovao je Aladinu a niko od nas nije ni pomislio da bi se ovako nešto moglo desiti, govori nam Senada.

Objašnjava da je osumnjičeni njenom ocu stalno obećavao da će sve oko prevođenja zemlje biti završeno sutra, prekostra, za dva dana…

– To se, eto, nije nikako desilo. Prije nekoliko dana sam oca zamolila da ja odem u Sud i raspitam se u kojoj je fazi taj postupak. Geometar, kojeg je u stvari izmislio Aladin, tada je nazvao oca i rekao da će doći u ponedjeljak da izmjeri zemljište. Otac je rekao eto, doći će, a ja odoh sa Aladinom na kafu pa ću doći kući. Međutim, otac nije došao. U tom se pojavio Aladin koji je rekao da je zvao oca i da mu je nedostupan. Meni se to učinilo sumnjivim jer je moj otac svako veče punio mobitel, dodaje ožalošćena kćerka.

Ubrzo je pronađeno vozilo ubijenog, ali njega unutra nije bilo. Porodića Mihmić je sve prijavila policiji koja se digla na noge.

– Aladina sam molila da mi kaže gdje mi je otac, da ću mu dati pare samo da nam kaže šta je uradio. Tvrdio je da nije ništa uradio i da nema nikakve veze sa nestankom moga oca. Ubrzo je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo otmice, kaže Senada.

Saznajemo da je osumnjičeni isprva sve negirao, ali je tokom jučerašnjeg ispitivanja u policiji priznao da je Mihmića udario u glavu i bacio ga u šumu u Jagodnjak kod Brčkog.

Ispostavilo se i to da je osumnjičeni 38-godišnjak kod sebe imao tri mobitela te da je glumio izvjesnog Svetozara i još jednu osobu navodno uposlenu u Sudu. Aladin je, naime, ranije bio uposlenik Osnovnog suda u Brčkom te je u februaru ove godine nepravomoćno osuđen na sedam mjeseci zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja skrivanjem izvršnog spisa koji se na njega odnosio. Dokazana mu je krivica i za prevaru uzimanjem novca od preduzetnika kome je obećao uništiti dokaze u sudu, koji su ga navodno inkriminirali u poslovanju.

Danas će biti obavljena obdukcija ubijenog, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, a Tužilaštvo će nadležnom Sudu uputiti prijedlog za određivanje pritvora.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79