Naložena obdukcija beživotnih tijela pronađenih u hotelu “Alem”

Kuldija je kazala kako o identitetu osoba i njihovim inicijalima ne može sada govoriti jer je potrebno prvo obavijestiti porodice

Završen je uviđaj nakon pronalaska dva beživotna tijela u hotelu u ulici Put Mladih muslimana u sarajevskom naselju Vraca kojim je utvrđeno da su povrede nanesene vatrenim oružjem i da se radi o likvidaciji i oduzimanju sopstvenog života , potvrdila je Feni načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Suvada Kuldija.

Naglasila je da je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo naložio dodatna vještačenja i obdukciju oba beživotna tijela.

Kuldija je kazala kako o identitetu osoba i njihovim inicijalima ne može sada govoriti jer je potrebno prvo obavijestiti porodice.

Podsjetila je da je operativni dežurni MUP-a KS jučer u 10.30 sati obaviješten da su u hotelu “Alem” u ulici Put Mladih Muslimana, općina Novo Sarajevo, pronađena dva beživotna tijela.

– Odmah su na lice mjesta izašli policijski službenici koji su potvrdili da se radi o muškom i ženskom beživotnom tijelu. Formirana je odmah uviđajna ekipa kojom je rukovodio tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo – kazala je Kuldija za Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79