Namir Bašić i Jasmin Haseljić osumnjičeni za izazivanje požara u “Energoinvestu”

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac rekao je danas da postoje osnovi sumnje da su požar u bivšoj fabrici “Energoinvest” u Istočnom Sarajevu na objektima u vlasništvu preduzeća “Elektroinženjering” izazvali N. B. i J. H. iz Zenice.

Šehovac je rekao novinarima da su danas Okružnom javnom tužilaštvu dostavili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv dvije osobe zbog osnova sumnje da su kao radnici preduzeća “Tola Company” iz Zenice 10. avgusta, vršeći radove na spomenutom objektu, počinili krivično djelo paljevina.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Namiru Bašiću (25) i Jasminu Haseljiću (42), za koje se sumnja da su izazvali požar nepažnjom tokom rada koristeći otvoreni plamen upotrebom “brenera”.

Šehovac ističe da je nad njima izvršena kriminalistička obrada i izvještaj je dostavljen Tužilaštvu koje će dalje poduzimati mjere i radnje.

On je naglasio da će materijalna šteta biti naknadno utvrđena, a izgorjelo je i uništeno oko osam hiljada kvadratnih metara krovne konstrukcije.

Šehovac je podsjetio da je 10. avgusta prijavljen požar na ovom objektu koji je ugašen 11. avgusta, a 12. avgusta je izvršen uviđaj pod nadzorom nadležnog tužioca i uz prisustvo vještaka protupožarne zaštite.

On je rekao da je tužilac ovaj događaj okvalificirano kao krivično djelo paljevina te naložio poduzimanje svih potrebnim mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79