Namjera muslimana da uz podršku SAD-a “dohakaju” RS-u neće se dogoditi

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i danas je nastavio sa prepoznatljivom primitivnom retorikom u kojoj Bošnjake želi svesti na vjersku grupu.

– Ostrašćenost muslimana da, uz podršku i asistenciju administracije SAD-a, navodno, sada “dohakaju” Republici Srpskoj neće se dogoditi. Јeste da je SAD moćan i da ne bi trebalo da imamo problema s njim, ali kad već moramo da imamo problema, onda moramo da kažemo da to nije isto kao što je nekada bilo i da upravo SAD asistira najžešćem ustavnom rušenju jedne zemlje, kao ovdje u BiH – rekao je Dodik danas u Brčkom, prenosi RTRS.

Ponovio je svoje stavove i o BiH.

– Oni su legalizovali da imaju pravo da nešto ne vjeruju, a ja moram da vjerujem. Zato ja ne vjerujem i neću nikad. Zato što to nema smisla. Prođoše nam životi oko te besmislene ideje koja se zove BiH, umjesto da smo svi imali slobodu da se razvijamo i živimo jedni kraj drugih – izjavio je Dodik.

On kaže da ne vjeruje u budućnost BiH, već u budućnost Republike Srpske, što je jednako stavu koji može da čuje od kolega u Predsjedništvu BiH kada osporavaju Srpsku.

– Oni su legalizovali da imaju pravo da nešto ne vjeruju, a ja moram da vjerujem. Zato ja ne vjerujem i neću nikad. Zato što to nema smisla. Prođoše nam životi oko te besmislene ideje koja se zove BiH, umjesto da smo svi imali slobodu da se razvijamo i živimo jedni kraj drugih – rekao je Dodik.

Dodik je ukazao da BiH, kao i sam pojam njenog opstanka, ruši koncept suživota jer u unitarnoj zemlji, kakvu oni hoće, nema suživota.

– Nema suživota na mržnji koju muslimani imaju prema Srbima – rekao je Dodik.

On je upitao šta bi Srbi trebalo da kažu za Prvi i Drugi svjetski rat, za činjenicu da su muslimani i Hrvati pobili u Јasenovcu i svim drugim stratištima?

– Nisu to činili Nijemci, kako smo učili. Najčešći egzekutori tog vremena su bili muslimani i Hrvati. U Garavicama kod Bihaća najvažniji organizator pokolja 14.000 Srba u tri dana u julu 1942. bio je musliman, koji je kasnije postao sekretar Komiteta u Bihaću – naveo je Dodik i dodao da u Bihaću, gdje su nekada oko polovine stanovništva činili Srbi, sada živi 37 Srba.

Dodik je ponovio da Srbi ne traže ništa osim onog što im je dato, a ako to ne bude moglo, kaže, Republika Srpska nije bez snage.

– Vidimo da orgijaju danas po Sarajevu veoma žestoko, prozivajući čak i Srbiju i predsjednika /Aleksandra/ Vučića, da nešto, kao, organizuje… Srbija je jasna u svojim pozicijama – ona poštuje Dejtonski sporazum – rekao je Dodik i ocijenio da im to nije dovoljno, jer bi, po njima, Srbija morala da poštuje politiku Sarajeva, koja traži degradaciju Srba i Republike Srpske.

On je rekao da se to neće dogoditi, te da je Srbija mirotvorna zemlja, koja garantuje stabilnost regionu.

– Mi smo za stabilnost. Mi nemamo nijedan vojni plan, nijednu vojnu razrađenu aktivnost – naše akcije su političke i takve će ostati – rekao je Dodik.

Dodik je rekao da Republika Srpska poziva sve u BiH da počnu da čitaju Ustav i da se njemu prilagode te poručio da Srpska ne može prihvatiti antiustavni sistem jer je on protiv nje i dovodi je u poziciju da izgubi svoja prava.

– Ostrašćenost muslimana da, uz podršku i asistenciju administracije /predsjednika SAD Džozefa/ Bajdena/, navodno, sada “dohakaju” Republici Srpskoj neće se dogoditi. Јeste da je SAD moćna i da ne bi trebalo da imamo problema sa njom, ali kad već moramo da imamo problema, onda moramo da kažemo da to nije isto kao što je nekada bilo i da upravo SAD asistira najžešćem ustavnom rušenju jedne zemlje, kao ovdje u BiH – rekao je Dodik.

On je ukazao da SAD, koje su trebalo da stanu iza slova Ustava, stoje iza duha Ustava, koji danas čini to što čini.

Dodik je svim ljudima koji slave Božić i 9. januar čestitao, a onima drugima, koji to ne čine, poželio svu sreću i miran život.

– Mi političari ćemo učiniti sve da očuvamo mir i stabilnost – poručio je Dodik.

On je istakao da se u Srpskoj ove godine, ne samo ovim manifestacijama posljednjih dana, već cijele ove godine obilježava 30 godina Republike – 28. februara biće proslavljeno 30 godina od donošenja Ustava Republike Srpske, a 12. maja i 30 godina Vojske Republike Srpske.

– Tako ćemo redom, kroz institucije, bićemo u prilici da se na mnogim manifestacijama srećemo jer želimo da to obilježimo. Kao što vidite, sve ove manifestacije su bile pozivanje na mir i iskazivanje naše ljubavi prema Republici i to ne bi trebalo da ikome smeta – rekao je Dodik i ukazao da nije bilo riječi ni o kakvim drugim potezima jer Republika Srpska nema potrebu da se brani niti bilo šta da nekome objašnjava.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79