Namjerno izazvani požari? Vatrogasci izlazili sedam puta u dva dana

Ekipe Vatrogasnog društva Bugojno u protekla dva dana intervenirale su čak sedam puta na gašenju požara.

U blizini gradske deponije u Gornjoj Kuli gorjeli su nisko rastinje i suha trava. Također, bugojanski vatrogasci intervenirali su na gašenju niskog rastinja i suhe trave u Bristovima, Vučipolju, Glavicama, Gornjim Boganovcima i Kopčiću.

U naselju Čaušlije požar je izbio na privatnom pomoćnom objektu. Svi požari su uspješno ugašeni uz maksimalan angažman vatrogasaca, postojećim vozilima i vatrogasnim sredstvima.

U naselju Poriče više od dva sata vatrogasci su gasili požar koji je prijavljen u kasnim noćnim satima. Izbio je usljed namjerno zapaljenog smeća, proširio se na obližnju šumu, koju je dijelom i zahvatio. Iz Vatrogasnog društva ponovo su uputili apel stanovnicima da se čišćenje njiva i paljenje otpada vrši na kontroliran način, uz vlastiti nadzor te da se, ukoliko to nije neophodno, radovi ove vrste i ne obavljaju dok su temperature zraka visoke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79