Nana Fata Orlović: Bivši reis mi je rekao – nemoj da umreš dok ovo ne završimo!

Tokom rušenja nelegalno izgrađene crkve u avliji nane Fate Orlović, pojavio se video-snimak iz njene kuće na kojem se čuju komentari nane Fate, ali i ostalih prisutnih u kući u tom trenutku.

Na snimku se čuje razgovor, gdje nana Fata prepričava kako je pozvao bivši reisu-l-ulema.

– Zvao me je prijašnji reis i rekao mi “nano, nemoj da umreš dok ovo ne završiš” – prepričava nana Fata.

Jedan od prisutnih je dodao:

– Nano, ovo je pobjeda! Ti si bila i ostala heroj – čuje se na snimku.

Teška mehanizacija trenutno je u dvorištu nane Fate Orlović u Konjević Polju, gdje je u toku proces uklanjanja nelegalno izgrađene crkve o kojoj je odlučivao Evropski sud za ljudska prava.

Kako prenosi Fena, u momentima rušenje crkve došlo je do pogoršanja zdravlja Fate Orlović,vjerovatno zbog emocija, kako tvrde članovi njene porodice, a koje je ionako u posljednje vrijeme nije zadovoljavajuće.

Njena kćerka Hurija je tražila i ljekarsku pomoć, a informacija je stigla i do predsjednika Skupštine opštine Srebrenica Ćamila Durakovića koji je kontaktirao medicinskog radnika Sulju Čakanovića koji je odmah otišao na teren.

Čakanović je nakon kućne posjete rekao da su kod nane Fata vitalni organi dobro i da nema potrebe za hitnom intervencijom.

– Njena čvrsta odluka je da ostaje u Konjević Polju – kazao je Čakanović.

Hurija Karić putem telefona je potvrdila da je nana zajedno s njom u svojoj kući, te da ne izlaze iz kuće.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79