Naoružan do zuba: Inspektoru kriminalističke policije stavljene lisice na ruke

U akciji kodnog naziva „Lisac“ Policija Brčko distrikta lišila je slobode sinoć inspektora Jedinice kriminalističke policije Brčko distrikta BiH čiji su inicijali J. J. (45) zbog krivičnog djela iz oblasti korupcije.

Goran Pisić, šef Policije Brčko distrikta BiH rekao je danas novinarima da je prilikom pretresa i lišenja slobode u vozilu i na lokacijama koje je koristio ovaj policijski službenik pronađeno i oduzeto 16.000 KM, tri vojne puške, četiri mobilna telefona i municija raznog kalibra.

– Pronađeni predmeti vezani su za krivično djelo zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštena, a u vezu sa primanjem mita i drugih oblika koristi – rekao je Pisić dodajući da je krivično djelo počinjeno na štetu ženske osobe R.R. (59) sa područja Bijeljine.


Slobode lišeni policijski službenik biće danas predat postupajućem tužiocu Tužilaštva Brčko distrikta BiH, piše Srpskainfo.

Akcija „Lisac“ sporovedena je po naredbi Osnovnog suda Brčko u saradnji sa policijskom upravom Bijeljina i u koordinaciji sa Tužilaštvom Brčko distrikta i Okružnog tužilaštva Bijeljina.

Pisić je istakao da je ova akcija rezultat aktivnosti koje Policija Brčko distrikta i Jedinica za profesionalne standarde sprovode u posljednje dvije godine u cilju suzbijanja korupcije u vlastitim redovima.

Komentari

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79