Napad na kuću povratnice tokom Božića

Policijska stanica Sjever primila je prijavu o napadu na kuću u vlasništvu B.Š. u mostarskom naselju Bijelo Polje, potvrdio je glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Prema informacijama, kuća je kamenovana, a jednim kamenom je razbijeno prozorsko staklo. Policija je odmah izašla na mjesto događaja, utvrdila štetu i razgovarala s vlasnicom kuće. Operativni rad i potraga za izvršiteljima napada su u toku.

Vlasnica kuće, Sofija, koja živi sama, izjavila je da nema problema sa komšijama te da noćas nije spavala zbog događaja. Navela je kako je u ovoj kući živjela 60 godina i nikada nije imala konflikte s bilo kim. Njezina kćerka, Biljana, izjavila je da su zajedno s majkom i bratom bili u kući kad su čuli pucnjeve oko 22:45 sati, misleći pritom da se radi o petardama zbog Božića. Po izlasku vani, primijetili su razbijeno staklo i shvatili ozbiljnost situacije.

Kćerka kaže kako je ovo vrlo težak trenutak, posebno jer se dogodio na Božić, te da ne mogu mirno proslaviti blagdan u svojoj kući. Policija je obećala pojačati patrole oko kuće kako bi osigurala sigurnost.

Komšinica Vera Šantić izrazila je uznemirenost i neslaganje s porukama koje takvi napadi šalju povratnicima. Naglasila je da je teško suočiti se s napadom na pet žena koje same žive u kućama, a koje nikome nisu nanijele štetu. Paroh bjelopoljski Nebojša Radić posjetio je Šantiće nakon ovog incidenta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79