Napad na policajca u Sarajevu, lišena slobode jedna osoba

Jedna osoba lišena je slobode u utorak u Sarajevu zbog napada na policajca, potvrđeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kaok piše u saopćenju MUP-a, u 20 sati u ulici Mustafe Kamerića, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Četvrte policijske uprave su lišili slobode osobu inicijala A.N., rođen 1986. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ”napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti”.

On je prilikom intervencije, verbalno vrijeđao policajce, te naglim otvaranjem vrata svog motornog vozila, povrijedio policijskog službenika. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Uviđaj su obavili policijski službenici koji nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79