Napad na policiju u Sarajevu, muškarac prevezen na Kliniku za psihijatriju

Nepoznata osoba napala je jučer službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH u sarajevskoj ulici Halida Kajtaza.

Dogodilo se to, kako je danas saopćeno iz policije, u 12,15 sati , a Druga policijska uprava obaviještena je da je u ulici Halida Kajtaza, općina Centar Sarajevo, nepoznata osoba fizički napala policijsogi službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

”Radeći na rasvjetljavanju navedenog, policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem krivičnog djela iz člana 359. KZ F BiH (Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti) može dovesti lice K.D., rođen 1992.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Istog dana, po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je ulazak u stan koji isti koristi na području općine Novo Sarajevo, gdje je navedeno lice pronađeno. Tom prilikom isti je pružio otpor prema policijskim službenicima i nanio lakšu tjelesnu povredu jednom policijskom službeniku Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon što je pomenuto lice stavljeno pod kontrolu, o svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo”. sapćeno je danas iz sarajevske policije.

Osoba inicijala K.D. je vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo transportovano u UKC u Sarajevu, gdje je hospitalizovana na Klinici za psihijatriju. Policijski službenici, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79