Napadač oborio muškarca iz invalidskih kolica i udarao ga po glavi i tijelu

Samid Bačić (61) iz Bosanske Dubice brutalno je pretučen, a zadobio je po život opasne povrede kada ga je napadač oborio iz invalidskih kolica, a zatim počeo udarati po glavi i tijelu.

Zbog sumnje da ga je pretukao, policija je uhapsila njegovog sugrađanina Nermina M. (39).

Prethodno je policiji 17. oktobra oko 20.20 sati prijavljeno da na kolovozu u Unskoj ulici leži muškarac s povredama. Kada su otišli na mjesto događaja, policajci su utvrdili da je u pitanju Bačić, koji je inače osoba s invaliditetom.

– U momentima napada Bačić je oboren iz invalidskih kolica na zemlju, a potom ga je napadač, uglavnom rukama, izudarao po glavi i tijelu. Nanesene su mu povrede opasne po život – rečeno je za “Nezavisne”.

Kako kažu mještani koji odlično poznaju Bačića, on je problematičnog ponašanja te je sklon alkoholu.

– Tog dana Samid je prolazio ulicom gdje se kod jedne žene okupljaju on i Nermin te dvije žene. Oni su se tu družili. Bačić je možda bio pijan, ali nisam siguran u to. Znao je dosta psovati. Čuo sam da je psovao Nermina te da ga je on smirivao. Odjednom je Nerminu pukao film i udario je Bačića. Kad je ovaj pao na asfalt, počeo je krvariti. Potom je Nermin zvao policiju i Hitnu – kažu naši sagovornici te dodaju da su na mjestu napada ostali krvavi tragovi.

Kako ističu mještani, Bačić živi sam, a često su mu pomagali članovi Udruženja mladih “Fokus” Bosanska Dubica.

– Bačić je imao gangrenu, zbog čega mu je u Gradišci amputirana noga. Humani ljudi iz Udruženja mladih “Fokus” htjeli su da mu pomognu, da mu se u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” u Banjoj Luci ugradi proteza, ali to Bačić psihički nije mogao podnijeti. Zato je vraćen kući i od tada je u invalidskim kolicima.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79