Ni policiju više ne poštuju…

Kako saznajemo, policijska patrola napadnuta je u četvrtak u 15.20 sati ispred ugostiteljskog objekta “Teatar klub” u ulici Čobanija. Jedna žena je telefonom obavijestila policiju da nepoznati muškarac galami, uznemirava prolaznike.

Policajci su ispred kluba zatekli Libijca F. J., koji ih je odmah počeo galamiti i pljuvati. U jednom momentu je nasrnuo na patrolu.

Istog dana u 17.20 sati u Novom Sarajevu dvojica maloljetnika B. A. (15) i S. A. (17) fizički su nasrnuli na patrolu koja je zustavila Golf 2, jer je ugrožavao učesnike u saobraćaju.

Izašavši iz Golfa, bahati maloljetnici odmah su počeli da vrijeđaju policajce aludirajući im stisnutim pesnicama. Jedan od njih pesnicom nasrnuo na policajca, nanijevši mu lakše povrede.

Policajci su zbrinuti u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, a napadači su smješteni u policijske prostorije za zadržavanje.

– Najčešći slučajevi napada na policijske službenike uglavnom su prilikom intervencija zbog remećenja javnog reda i mira i prilikom kontrole saobraćaja. Policajci nerijetko budu napadnuti, a oni samo rade svoj posao na poziv građana da ih zaštite ili zbog prekršaja koje pojedinci čine u saobraćaju.

Prema podacima Federalne uprave policije u 2018., povećan je broj obračuna sa policajcima u odnosu na 2017. godinu.

Za sprečavanje osobe u vršenju službene radnje predviđene su kazne od tri mjeseca do tri godine iza rešetaka, a počinilac se može kazniti i sa do pet godina ako je u pitanju sprečavanje policije u vršenju redovnih zadataka.

Kad je u pitanju napad na službenu osobu te nanošenje tjelesnih povreda, predviđene su kazne u rasponu od tri mjeseca do deset godina iza rešetaka prenosi Avaz.

(FOTO) Potjera završila kupanjem policajaca i bjegunaca

92  – 2018. godini u FBiH

28   Kanton Sarajevo

22  Unsko-sanski kanton

16  Tuzlanski kanton

 Zeničko-dobojski kanton

(VIDEO) Dvojica migranata se zakačila za autobus, mislili da su stigli u Austriju, a završili u Tešnju

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79