Napadnuta novinarka: “Šta snimaš, pas ti majku je*o?”

Svjedoci smo sve veće netrepeljivosti prema novinarima, koje prerastu u napad na ljude koji pokušavaju zaraditi svoj hljeb. Novinarka crnogorskih Vijesti Jadranka Ćetković je napadnuta ispred zgrade Višeg suda u Bijelom polju.

Ćetković je bila na radnom zadatku, a nju je, kako je ispričala policiji, napao Elvis Palavrtić, koji se zaletio na nju dok ga je fotografisala. Ranije je sasuo salvu uvreda i psovki.

Incident se dogodio nakon što je u sudnici okončano iznošenje završnih riječi u ponovljenom postupku, u kom Palavrtić, Dragan Aković, Sead Kurpejović, Albin Hot, Dragoljub Davidović, Elfad Kurpejović i Emil Ciriković odgovaraju zbog kriminalnog udruživanja i neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanje u promet opojnih droga. Članovi te kriminalne grupe uhapšeni su prije par godina u policijskoj akciji “Artur”, pišu Vijesti.

Ona je za Vijesti pratila nastavak suđenja sedmočlanoj kriminalnoj grupi. Rekla je da je mogla da fotografiše optužene dok su ulazili zgradu, ali da to nije uradila jer nije željela da uslika i nekoga kome se ne sudi.

– U sudnici sam provela dva sata. Ovo je ponovno suđenje, a pratila sam i prvostepeni postupak, kao i suđenja u prethodnoj godini, koja su više puta odlagana.

Napominjem da sam tada više puta fotografisala istu grupu i nisam nikada imala problema – rekla je ona inspektorima Centra bezbjednosti Bijelo polje.

Novinarka Ćetković je objasnila da je po završetku suđenja izašla iz sudnice, a potom ispred zgrade Višeg suda zauzela poziciju da fotografiše optužene.

– Dok su izlazili advokat Marković i njegov branjenik Davidović, stali su i pozirali da ih fotografišem. Istovremeno, na vrhu stepenica stajalo je nekoliko osoba, među kojima i Palavrtić. On je zastao, a potom je ubrzanim hodom krenuo ka meni, dok sam ga fotografisala.

U tom trenutku mi je prijetećim tonom govorio: “Nemoj da snimaš pašče jedno. Šta snimaš, pas ti majku je*o? Šta snimaš?”, a izgovorio je i druge psovke i uvrede. Dok je to izgovarao širio je ruke prema meni. Tada sam pomislila da će da me udari, jer je raširenih ruku pošao ka meni – ispričala je Ćetković i dodala da niko od desetak prisutnih nije reagovao da je zaštiti.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79