Napadnute prosvjetne radnice iz Tuzle stabilno i van životne opasnosti

Nakon jučerašnjeg incidenta koji se dogodio u Gimnaziji Ismet Mujezinović u Tuzli, direktorica Alma Mujkanović i pedagogica Nura Ćosićkić zadobile su teške tjelesne povrede.
“Pacijentice N.Ć. i A.M. primljene su jučer u UKC Tuzla sa teškim povredama glave i hospitalizirane su na Klinici za neurohirurgiju. Obje pacijentice su operisane i sada su stabilno i van životne opasnosti” potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica UKC-a Tuzla Ersija Aščerić Mujedinović.

Podsjetimo, u srijedu u 13:15 sati Operativni centar Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona je zaprimio dojavu da su u fizičkom napadu povrijeđene dvije ženske osobe u Gimnaziji Ismet Mujezinović.

Naknadno nazvanično saznajemo kako je profesor engleskog jezika u ovoj školi Fuad Isabegović nakon verbalne prepirke i fizički uz upotrebu čekića-macole nasrnuo na direktoricu Almu Mujkanović i pedagogicu Nuru Ćosićkić koje su nakon incidenta vozilima Službe Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla prevezene u UKC.
Iz MUP-a TK je potvrđeno kako je u ovom događaju jedna osoba privedena u službene prostorije policije zbog kriminalističke obrade. Za sada ostaje nepoznato zbog čega je profesor Gimnazije Ismet Mujezinović nasrnuo na svoje kolegice i nanio im povrede. U školi nakon ovog nemilog događaja nastao je prizor kao u horor filmu jer je krvi bilo posvuda.
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments