Napakostio susjedima: Naručio 500 paketa na njihova imena…

Djelatnici gospodarskog kriminaliteta PU istarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom i utvrdili kako je počinio kazneno djelo računalnog krivotvorenja i nedozvoljene uporabe osobnih podataka.

Naime, dotični je u razdoblju od listopada 2018. do ožujka 2019. godine u Koparskoj ulici u Puli, putem interneta naručivao razne predmete s plaćanjem pouzećem, pri čemu je koristio osobne adrese elektroničke pošte, kućni telefonski broj i kućnu adresu svojih susjeda, a u komunikaciji se prilikom kupnje služio njihovim imenima.

Na taj način susjedima su neprestano dolazili paketi koje oni nisu naručivali. Sveukupno ih je bilo više od pet stotina, svakakvih dimenzija i sadržaja, a sve kako bi im napakostio. Naravno te pakete nitko od njih nije preuzeo jer ih trebalo platiti, no onda je jedan od susjeda doslovno poludio i sve prijavio policiji.

Njima nije dugo trebalo da odmotaju klupko i pronađu krivca. Obzirom da je protivno zakonskim propisima 43-godišnjak koristio osobne podatke fizičkih osoba i krivotvorio računalne podatke, protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, prenosi 24Sata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79