Napokon: U centru Mostara se naplaćuje parking!

Napokon: U centru Mostara se naplaćuje parking!


U centralnoj gradskoj zoni Mostara danas je prvi dan službene naplate parkiranja nakon višegodišnje blokade rada preduzeća Mostar parking. Gradonačelnik Mario Kordić pozvao je sugrađane da mu se pridruže u korištenju javnih parkirališnih prostora.

Zasad nema gužvi na parkinzima koji se plaćaju, jer građani automobile radije ostavljaju dvoršitima zgrada ili u drugim vanjskim zonama gdje nema naplate.
Kordić je objavio da je jutros radni dan započeo kupovinom parking karte.

“Nakon pripremne faze, jutros je započela kontrola parkinga u našemu gradu. Vjerujemo da će uređenje mirujućeg prometa rezultirati boljom prohodnosti za sve učesnike prometa”, naveo je Kordić.

Kako je dodao, u drugoj fazi se planira izgradnja dodatnih parking mjesta u obliku podzemnih ili nadzemnih garaža, kao i vise uređenih zelenih površina.
“Sigurni smo da će svi naši sugrađani podržati rad Mostar parking za uredniji i ugodniji Grad Mostar”, istaknuo je Kordić.

Inače, očekuje se da naplata parkirališta dovede i do deblokade računa, što će omogućiti radnicima isplatu plata koje nisu dobili od septembra prošle godine.

Direktor Mostar Parkinga Ivan Barbarić, koji poduzećem rukovodi od novembra prošle godine, za naš portal nedavno je rekao da imaju ogroman optimizam da će preduzeće čvrsto stati na noge i biti pokretač brojnih aktivnosti u Mostaru.

Objasio je da je račun poduzeća blokiran ovrhom po pravomoćnoj sudskoj presudi zbog tužbi radnika koji su dobili spor zbog ogromnih dugovanja tog poduzeća od ranije. On je uvjeren da sada počinje pisanje nove historije za ovo mostarsko poduzeće.

Obavezno plaćanje parkinga uz kontroliranje i kažnjavanje neplatiša označit će konačno uvođenje reda u mirujući saobraćaj, koji je godinama katastrofalan u Mostaru, ali i osigurati perspektivu poduzeća, koje je pored do sada zaposlenih osam radnika angažiralo još šest redara.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija