Napravio haos: 19-godišnjak nije imao položen vozački ispit!

Jasmin Bajić (19) iz Goražda, osumnjičen za atak na policiju u selu Resnik kod Pazarića, predat je sarajevskom Tužilaštvu na dalje postupanje.

Iz policije je saopšteno da je ovaj mladić prvo izazvao udes u 2.30 sati na raskrsnici ulica Bulevar Meše Selimovića – X transferzala, općina Novi Grad Sarajevo. Do nezgode je došlo nakon što je Bajić, vozeći bez položenog vozačkog ispita, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu.

Odatle je pobjegao prema Hadžićima i dalje prema Pazariću dok su za njim vozili policajci.

U 3.30 sati na području Ilidže, policijski službenici V PU pokušali su zaustaviti Audi A4 (O68-J-567) koji je vozio Bajić, na što se vozač oglušio i nastavio dalje kretanje u pravcu naselja Hadžići. Nakon toga u 3,45 časova, na magistralnom putu M-17, u naselju Pazarić, vozač Audija, u jednom momentu je namjerno udario u službeno motorno vozilo marke VW Golf koje mu je prepriječilo put. Policijsko vozilo se prevrnulo i udarilo metalnu zaštitnu ogradu, gdje se i zaustavilo.

Vozač je i dalje nastavio kretanje u pravcu Tarčina, te dolaskom u naselje Resnik, skrenuo van kolovoza i udario u metalnu ogradu, a potom se zaustavio prenosi Oslobođenje.

Pogledajte kako izgleda policijski automobil nakon potjere u Hadžićima

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments