Napravljena zamka za Davora Dragičevića?

Dok nas je specijala tjerala prema parku, u masi sam sreo Branislava Borenovića.

Rekao sam mu da je ili glup ili njihov, kada je dopustio da Draško kao čovjek režima izraste u PDP-u.

Sageo je glavu i razočarano dodao da su Drašku rekli da ne ide ka RTRS-u.

Ponavljam, ispred RTRS-a nije bilo policije i da je Davor učinio samo korak kroz otvorena vrata, bio bi osuđen na 15 godina zatvora zbog pokušaja državnog udara.

To je zamka koja mu je bila pripremljena pod pritiscima da je već previše rokova dao i da je vrijeme da nešto konkretno učini.

Razgovarao sam jutros sa Draškom, potvrdio mi je njegovu ideju upada u RTRS, a na pitanje šta dalje nije imao odgovor.

Odgovor znaju njegovi šefovi, koji su Davora planirali osuditi na 15 godina a Draška predstaviti kao narodnog heroja.

Za gore spomenuti plan mnogi iz grupe nisu znali, a među njih spadam i sam. Draško je pažljivo birao ljude iz PzD sa kojima će sarađivati, eliminišući sve one koji bi mogli pročitati njegove namjere.

Na svu sreću, do upada u RTRS nije došlo, ali je zbog kršenja nečega što smo od samog početka nazivali mirom i dostojanstvom, došlo do hapšenja nekoliko članova grupe, dok su neki u bjegstvu.

Kao direktnog krivca za to, imenujem Draška Stanivukovića koji je nakon dva mjeseca nepojavljivanja na Trgu u ponedjeljak došao sa zadatkom razbijanja grupe.

Davora sam posljednji put vidio u ulici pored Ferhadije, gdje me je policajac ili inspektor u civilu pokušao uhapsiti, ali sam uspio pobjeći.

Istinu nećete moći sakriti!

– napisano je isključivo moj stav i nema veze sa Davorom ili PzD.

Aleksandar Gluvić
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79