Napuštene konje koji su lutali Vogošćom inspekcija sklonila s ulice

Postupajući po prijavi policije, na okolnosti napuštanja i zanemarivanja većeg broja konja nepoznatog vlasnika, veterinarski inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS su izlaskom na teren jučer u poslijepodnevnim satima na području Vogošće, po pronalasku životinja odredili mjere privremenog oduzimanja i osiguranja smještaja za sedam zatečenih konja, što je odmah i izvršeno pod nadzorom veterinarskih inspektora.

Osam dana roka vlasniku

Životinje su smještene na odgovarajuće mjesto u pogledu smještaja, ishrane i njege, gdje se pod nadzorom postupajućeg veterinarskog inspektora provode dalje mjere, odnosno kliničke i dijagnostičke pretrage propisane za tu vrstu životinja, saopćeno je iz KUIP-a KS.

Životinje ostaju pod službenim nadzorom veterinarske inspekcije do okončanja postupka, a eventualni vlasnik koji u roku od osam dana dokaže vlasništvo kod Inspektorata veterinarske inspekcije KUIP-a KS, ima pravo zahtijevati povrat životinja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79