Naređena istraga protiv Ahmeda koji je snimao žene u toaletu

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva BPK-a donio je naredbu o provođenju istrage protiv osumnjičenog A. Č. iz Goražda zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Neovlašteno optičko snimanje”.

“Postoje osnovi sumnje da je Ahmed Čovčić iz Goražda u ženskim toaletima u dva privredna društva i toaletima u privatnim kućama na skrivena mjesta postavljao kamere za snimanje sa SD- karticom, u namjeri da snimi obnažene intimne dijelove tijela ženskih osoba koje su koristile toalet, iako je bio svjestan da će navedenim radnjama snimiti druge osobe bez njihovog pristanka”, informacija je Tužilaštva BPK Goražde
Podsjetimo, slučaj tajnog snimanja u ženskim toaletima izazvao je buru osuda u javnosti, a pretresom objekata koje je koristio osumnjičeni pronađeni su i izuzeti predmeti koje je koristio za potrebe snimanja, izuzeti su telefoni i laptopi. Nije poznato da li je bilo kakav sadržaj, odnosno nastali snimci, distribuiran bilo gdje i u koje svrhe.

Tužilac je naredio vještačenje oduzetih predmeta, uzimanje izjava lica u svojstvu svjedoka oštećenih, prikupljanje ostalih materijalnih dokaza, ali i poduzimanje drugih istražnih radnji koje su neophodne u cilju razjašnjenja ovog krivičnog djela.

Istragu u ovom predmetu provode pripadnici MUP-a pod nadzorom Tužilaštva BPK-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79