Narednih dana poslijepodne grmljavina i pljuskovi

Jutros najtoplije u Neumu, Brčkom, Širokom Brijegu, Mostaru i Trebinju, 24 stepena

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Poslijepodne i u večernjim satima postepen porast naoblake može uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. Padavine lokalno mogu biti i intenzivnije. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni, veći dio dana, sjeveroistočni. Dnevne temperature od 28 do 34 °C.

Jutarnja temperatura zraka jutros je najviša bila u Brčkom, Mostaru, Neumu, Širokom Brijegu i Trebinju i to 24 stepena.

Sutra se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijema sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uglavnom poslijepodne. U Hercegovini sunčano, uz umjereni porast naoblake poslijepodne, što može uvjetovati pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevne od 23 do 29, na jugu od 28 do 32 °C.

U utorak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom poslijepodne. U Hercegovini pretežno sunčano uz umjeren porast naoblake poslije podne, a može biti i lokalnih pljuskova. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 25 do 32 °C.

U srijedu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U većem dijelu zemlje poslijepodne ili u večernjim satima sa pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevne od 27 do 33 °C.

Kada je riječ o biometerološkim prilikama, hronični bolesnici i meteoropate trebalo bi da se suzdržavaju od jačih aktivnosti. Preporučljivo je provoditi mjere zaštite od UV zračenja i vrućine, osobito ako dan provodite na otvorenom i van gradske sredine. S obzirom da su izgledne i tropske noći u pojedinim dijelovima zemlje, mogući su i problemi sa snom prenosi Faktor.

Vozači se upozoravaju da izbjegavaju rizična preticanja

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79