Narod i pravda: Iza medija koji siju mržnju i botova na društvenim mrežama stoji sami vrh SDA

Iz Naroda i pravde poručuju da je trovanje javnog prostora u kojem preovladava govor mržnje i crtanje meta usmjerenih ka članovima i rukovodstvu ove stranke nedopustivo.

– Poređenje članova Naroda i Pravde sa agresorima na našu domovinu, otvoreni pozivi na nasilje i crtanje meta, direktni su atak ne samo na Narod i Pravdu već na osnovne demokratske principe i pokušaj uvođenja političkog jednoumlja i brutalnog obračuna sa svim neistomišljenicima – navodi se u saopćenju Naroda i Pravde.

Korištenje jezika mržnje i poziva na nasilje, dodaju iz Naroda i Pravde, popraćeno je lažima i propagandom sa ciljem prethodne dehumanizacije političkih oponenata.

– Mislili smo da ovakve metode političkog obračuna nećemo vidjeti u jednom demokratskom društvu, ali je očigledno da su u SDA spremni koristiti sve metode i sva sredstva kako bi od naroda sakrili vlastiti kriminal. Botovi na društvenim mrežama krenuli su u bjesomučni napad nakon očigledne instrukcije bivšeg predsjednika Asocijacije mladih SDA Salke Zildžića i drugih. Sumnjali smo da su samo botovi, ali pisanje “Stava”, koji je pod kontrolom SDA koja ga i finansira, kako se članovi Naroda i Pravde spremaju za “politički puč i pokušaj napada na institucije” govori da iza svega stoji sami vrh SDA. Pozivamo vrh stranke i članove SDA da se ograde, a ako se ne ograde potvrđuju da su organizatori hajke uz zloupotrebljavanje javnih resursa za direktno finansiranje medija koji siju mržnju, strah i služe za odstrel – ističu.

Svoje članove, aktiviste i simpatizere pozivaju da ustraju u nekorištenju nasilja, da političku borbu nastave voditi transparentno, hrabro, bez lažnih profila i u skladu sa demokratskom praksom.

– Režim na ovaj način neće postići ništa, vrijeme zloupotrebe vlasti je prošlo. Afere koje se iz dana u dan otkrivaju jednostavno su neodbranjive i nikakvim spletkarenjima ih se ne može opravdati. Uvijek smo pozivali i pozivamo na jedinstvo i zajedničku borbu protiv pandemije ostavljajući politiku i politička neslaganja za vrijeme poslije pandemije. Nastojali smo konstruktivno djelovati, hrabro preuzimajući odgovornost tamo gdje smo imali priliku. Istovremeno, to ne znači da ćemo pristati da pojedinci žrtvuju vlastiti narod kako bi prikrili svoj kriminal i nesposobnost – kazali su iz Naroda i pravde.

Neće biti obeshrabreni, dodaju.

– Što su napadi na nas žešći i podmukliji mi smo sve spremniji istrajati u borbi da niko ne bude iznad zakona i da nijedna javna institucija ne bude privatno vlasništvo pojedinaca i stranaka – zaključuju iz stranke Narod i pravda.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79