Narod nije htio da ja kažem “doviđenja, prijatno”, od protesta opozicije nema ništa

Pričajući o ponavljanju izbora, Dodik je rekao da nije za avanturizam te vrste i da to treba dobro odmjeriti i smatra da je bilo ni manje ni više ekscesa nego nekih prošlih izbora

Milorad Dodik, kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske koji je, prema dosadašnjim podacima Centralne izborne komisije pobijedio protivkandidata PDP-a Jelenu Trivić za ovu funkciju, kaže da je činjenica da je on novi predsjednik Republike i da se činjenice ne mogu osporiti.

Govoreći o zahtjevu opozicije CIK-u za ponovno brojanje glasova, Dodik kaže da je tokom svakih izbora bilo prigovora CIK-u.

„Zna se da u CIK-u sjede ljudi iz SDS-a i PDP-a i da su iz muslimanske strukture većinom iz SDA i oni mogu, na kraju krajeva, neke stvari da urade. Ali najteže je silovati činjenice, neće to biti tako jednostavno. Neka svi rade svoj posao, nikakav problem, ako žele da prebroje ponovo neka broje“, rekao je Dodik i kazao da bi na ponovljenim izborima razlika tek bila dramatična ali im ne preporučuje da ulaze u novu izbornu kampanju.

Govoreći o najavljenim protestima opozicije, Dodik kaže da od toga nema ništa, ali da je i to dio demokratskog procesa.

„U redu je da oni organizuju te proteste, zatražili su šetnju, policija će odlučiti da li je bezbjednosno sigurno ili ne. Neki smatraju da i mi trebamo okupiti deset puta više ljude, ali mi to nećemo raditi, ozbiljni smo i to smo pokazali u izbornoj noći“, podsjetio je Dodik.

Pričajući o ponavljanju izbora, Dodik je rekao da nije za avanturizam te vrste i da to treba dobro odmjeriti i smatra da je bilo ni manje ni više ekscesa nego nekih prošlih izbora.

„Meni kao novoizabranom predsjedniku Republike ne treba nikakva spekulacija, da sam izgubio, ja bih te noći izašao i čestitao i rekao ‘doviđenja, prijatno‘, ali narod nije htio da ja kažem ‘doviđenja, prijatno‘“, poručio je Dodik.

On kaže da će u narednom periodu ključno pitanje biti pitanje stabilnosti i da će kao predsjednik Republike učiniti sve.

„Mogu da ponudim svima onima koji žele da razgovaraju i da napravimo koncentraciju, imam dovoljno mjesta za sve, u kojoj ćemo doći kroz konsenzus do odgovora na izazove koji dolaze sa strane. Nikog neću moliti, ali ću javno pozvati sve koji žele da razgovaramo na tu temu. Ako bude htjenja i ako žele, to možemo učiniti“, poručio je Dodik u razgovoru za Alternativnu televiziju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79