Naručili su i platili viljuškar iz Kine: Nikad im nije stigao…

Varaždinski su policajci zaprimili prijavu 55-godišnjakinje kao odgovorne osobe poduzeća sa sjedištem u Jalkovcu. Ona je prijavila da je nepoznata osoba kompromitirala elektroničku poštu jednog poduzeća iz Kine.

Poduzeće iz Jalkovca je preko elektroničke pošte naručilo viljuškar od poduzeća iz Kine, te su komunicirali elektroničkim putem.

Prema nalogu je uplaćen predujam i ostatak od nekoliko tisuća dolara. Odmah potom poduzeće je obaviješteno preko iste elektroničke pošte da je uplata odbijena i da uplatu treba ponoviti na drugi račun. Nakon toga je ponovno uplaćen iznos od desetak tisuća dolara na nepoznati račun u Velikoj Britaniji, no taj račun nije bio račun kineskog poduzeća.

Materijalna šteta je oko 70 tisuća kuna (18.000KM) . Policija traži počinitelje ovog kaznenog djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79