Naša posla: Stotine kilograma otpada na izletištu kod Zavidovića (FOTO)

Neset Mehinagić na svom Facebook profilu podijelio je priču iz Zavidovića.

Naime, kamperi su ostavili na stotine kilograma otpada na ovom prelijepom izletištu, a Mehinagić je na svom profilu napisao:

,,Prvi je septembar sezona kanpovanja se završila i dobro je što je tako. Fotografije koje gledate djelo je kanpera koji većinom iz Tuzlanskog kantona dodju na lijepu Krivaju i tu se odmaraju a kada odlaze ostave iza sebe ove deponije. Znam ovu lokaciju i tvrdim da je 95% kanpera iz TK.

Nesvatljivo je da čovjek koji dodje u prirodu može biti ovoliki vandal. Donjeti u gepeku svoga automobila 20 kg namirnica a nemoći vratiti do prvog kontejnera 2 kg otpada to nije ništa drugo nego vandalizam. Lično da se mene pita ja bih ovakvima neljudima zabranio dolazak na našu ljepoticu Krivaju.

Fotografije koje gledate na sreću nemogu zabilježiti smrad koji se širi ovim prostorom a to je i bolje pošto bi bilo neugodno pregledati iste. Opširno pišem jer sam ljut a kako nebi bio. Apel prema nacelniku općine prema vjecnicima općine Zavidovići i svima onima koji mogu zaustaviti ovaj vandalizam. Postavite rampu naplatite im ulazak na ovu lokaciju i od tog novca očistimo ovo smece.

Ove deponije se nalaze ljeva strana rijeke Krivaje od mosta u Maoci pa nekih 3 km. prema Ribnici, dakle sve je općina Zavidovici.

Molim svoje prijatelje, ekologe i sve ljubitelje rijeka da objave ovo na svojim stranicama da snažno udarimo prema onima koji ovo ludilo čine a i onima koji to zaustaviti mogu.”


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79