Naša realnost: Djeca ginu na ulicama, igrališta nezaštićena, zajednica ništa ne radi!

U centru Kaknja jučer oko 16:20 dogodila se nesreća u kojoj je stradao petogodišnjak.

Vozač J.Z. (33) automobilom VW Passat kretajući se ulicom Alije Izetbegovića udario je petogodišnjeg dječaka, pješaka, koji je od zadobijenih povreda preminuo, potvrđeno je iz MUP-a ZDK.

Redakcija Crne Hronike upoznata je sa detaljima ove tragedije o kojoj priča Kakanj. Igralište za djecu se nalazi uz saobraćajnicu, te se nesretni petogodišnjak Hamza našao ispred vozila koje mu je nanijelo teške povrede od čijih posljedica je i preminuo.

Radnje koje izvode djeca su uvijek nepredvidive, te sa tom činjenicom je svaki vozač upoznat još od vremena kada je vršio obuku za vožnju motornog vozila. Stoga, oprez koji vozači moraju imati prilikom prolaska pored dječijih igrališta mora da bude mnogo veći, jer situacije kao ova iz Kaknja se može dogoditi u djeliću sekunde.

(FOTO) Detalji nesreće u Kaknju: Dječak iskočio pred automobil, vozač van sebe

S druge strane, dječija igrališta moraju biti zaštićena sa zaštitnim ogradama, ali i pravljena dalje od saobraćajnica, kako bi se ovakvi slučajevi unaprijed predvidjeli.

TUGA U KAKNJU: Građani se opraštaju od dječaka stradalog u nesreći

Ne ulazeći u detalji jučerašnje nesreće, definitivno postoji ogromna odgovornost lokalnih zajednica koje su finansirale i izgradile saobraćajnice koje nemaju usporivače ili ležeće policajce u blizini škola i igrališta, te dječija igrališta koja nisu ograđena visokim zaštitnim ogradama.

Srceparajuće riječi tetke dječaka stradalog u Kaknju: “Ljubav tetkina…”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79