Naša stranka: Borit ćemo se da ne dođe do izgradnje dionice Prve transverzale kroz Vilsonovo šetalište

Večeras se u Domu mladih u Sarajevu održava Centralna javna rasprava o Nacrtu urbanističkog plana KS.

Zbog toga su se oglasili iz Naše stranke i poručili kako neće dopustiti da dođe do izgradnje dionice Prve transverzale kroz Vilsonovo šetalište.

“Urbanistički plan koji trebamo donijeti bit će revolucionaran iskorak ka izgradnji novog urbanog identiteta Sarajeva.

Pod tim mislimo na približavanje općina i naselja kakve su Hadžići, Vogošća, Hrasnica i drugih samom centru grada, zahvaljujući izgradnji saobraćajne infrastrukture, ali i na pretvaranje Sarajeva u 15-minutni grad, tj. grad u kojem je svakom omogućeno da svoje svakodnevne potrebe obavi u roku od 15 minuta krećući se javnim prevozom, pješice ili biciklom”, navode iz Naše stranke.

Sarajevo kao grad javnog prevoza, biciklista i pješaka, to je u konačnici ono što ćemo dobiti provodeći novi urbanistički plan u djelo, navode iz Naše stranke.

“Grad u čijem je samom centru moguć svakodnevni odmor. Posebno atraktivnom u tom smislu vidimo planiranu Muzejsku četvrt koja će obuhvatati Zemaljski i Historijski muzej, ali i Muzej savremene umjetnosti Ars Aevi koji će biti izgrađen.

Svi ti muzeji smješteni u ambijentu zelenila koje pruža Vilsonovo šetalište bit će oaza mira kako za rekreativce, tako i za porodice s djecom. Posebno želimo naglasiti da ćemo se boriti da ne dođe do izgradnje dionice Prve transverzale kroz Vilsonovo, kako bi taj prostor ostao netaknut bukom i ispušnim gasovima automobila”, ističu iz Naše stranke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79