Naša stranka: Iz istih razloga oni koji su tjerali da se nose bijele trake, danas to brane

Naša stranka reagovala je na odluku načelnika Policijske uprave Prijedor da zabrani mirnu šetnju povodom Dana bijelih traka.

“Policijska zabrana mirne šetnje u Prijedoru povodom Dana bijelih traka čin je ponižavanja i zastrašivanja samih žrtava. Istih onih ljudi koji su 1992. bili prisiljeni nositi bijele trake ako hoće da izađu u grad. Na to ih je prisiljavala ista ta policija koja im danas zabranjuje šetnju s bijelim trakama oko ruke. Zabranjuje im da tako komemoriraju vlastito stradanje u zločinu inspirisanom ideologijom nacizma,” navode iz Naše stranke.

Ističu kako se ovom odlukom želi žrtvama ali i svima drugima koji žele obilježiti Dan bijelih traka u Prijedoru poručuje da im se u tom gradu ne može garantovati sigurnost, što ih treba obeshrabriti da ikako dođu u Prijedor.

“Pokazat ćemo da se ne plašimo, pokazat ćemo dostojanstvo, odat ćemo počast žrtvama diljem BiH, diljem svijeta, pa tako i u samom Prijedoru. Jedan dan, barem na simboličkom nivou, izjednačit ćemo se sa prijedorskim žrtvama. Ako danas treba biti i doslovno u njihovoj situaciji, okružen fašistima koji su spremni napasti mirnu povorku u šetnji, bit ćemo”, poručuju iz Naše stranke.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79