Naša stranka: Kriminal nije patriotizam, a SDA nema monopol na patriotizam

Naša stranka odlučno je odgovorila na nedavne izjave predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA), Bakira Izetbegovića. Izetbegović je podržao bivšeg premijera FBiH Fadila Novalića, osuđenog na zatvorsku kaznu.

Naša stranka ističe da SDA ne može monopolizirati patriotizam, a kriminal ne može biti sinonim za domoljublje.

Naglašavaju da je upravo takva demagogija dovela do gubitka vlasti od strane SDA te pozivaju na izgradnju patriotizma na temeljima koji se zasnivaju na zdravim vrijednostima.

Naša Stranka smatra da je patriotizam prilagođavanje standardima Europske unije, plaćanje poreza, obrazovanje i zaslužene diplome, briga o okolišu te poštivanje sudskih presuda. Kriminal, ističu, treba nazivati pravim imenom i tvrde da se kriminal u politici podjednako smatra izdajom države i povjerenja građana.

“Kad bi kriminal bio patriotizam, nema sumnje da bi SDA imala najveće patriote. Stranka demokratske akcije je poznata po tome da pod krinkom patriotizma prikriva i štiti kriminal. Ta demagogija je razotkrivena i to je jedan od razloga zašto SDA više nije u vlasti. Vrijeme je da priču o patriotizmu počnemo graditi na zdravim temeljima. Patriotizam je prilagođavanje EU standardima, patriotizam je uplaćivanje poreza, patriotizam je obrazovanje i zasluženo stečene diplome, patriotizam je briga o okolišu, patriotizam je, na kraju krajeva, poštivanje sudskih presuda.

Kriminal moramo nazivati pravim imenom. Ako se dešava u politici, onda je on u rangu s izdajom države i izdajom povjerenja građana. Upravo hapšenje takvih nazovi patriota je jedan od razloga zašto se približavamo EU jer smo pokazali da nema nedodirljivih. To se, naravno, ne sviđa onima koji našu zemlju gledaju kao svoje privatno vlasništvo. No, garantujemo im da će njihovo ostati samo ono što su svojim radom pošteno stekli. Institucije ćemo u potpunosti vratiti u službu građankama i građanima.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79