Naša stranka o izdaji SDP-a u Brčkom: Izigrali su naše povjerenje

Naša stranka Brčko oglasila se saopćenjem nakon odluke SDP-a Brčko da uđe u koaliciju sa SDA i Strankom za BiH.

SDA, SDP, Stranka za BiH i Alija Denjagić formirat će skupštinsku većinu u Brčkom

– Povodom samovoljnog čina predsjednika SDP-a Brčko distrikta BiH Esada Atića kojim je mimo dogovora sa koalicionim partnerom Našom strankom potpisao sporazum o formiranju većine sa SDA, SBIH i Alijom Denjagićem, želimo obavjestiti javnost o našem dubokom neslaganju i neprihvatanju ovakvog sporazuma.

Mi u Našoj stranci smo protiv koaliranja sa SDA kao nacionalnom strankom u kojoj vidimo najvećeg i najodgovornijeg krivca opšteg lošeg stanja u Brčko distriktu BiH.

Takođe, smatramo da je Esad Atić zloupotrijebio funkciju predsjednika SDP-a Brčko distrikta BiH te na ovaj način načinio nesagledivu štetu SDP-u i ljevici u cjelini u Brčkom. 

Vodeći se ličnim interesima zanemario je osnove na kome smo formirali koaliciju “BH Blok SDP BiH i Naša stranka BiH”, izigrao povjerenje glasača , građana Brčko distrikta BiH i naše povjerenje.

Ono što nas ohrabruje je činjenica da ovo nije stav članstva SDP-a i ljudi koji su mjesec dana zajedno sa nama borili se za drugačije i bolje Brčko, te da ideja na kojoj smo zasnovali koaliciju će opstati.

Mi u Našoj stranci Brčko, bez obzira na sve, nastavit ćemo raditi na principima na kojima su naše kolege u Sarajevu učinile promjenu od historijske važnosti za sve građane Bosne i Hercegovine, jer samo tako Brčko može postati bolje mjesto za život – navodi se u saopćenju Naše stranke Brčko.

Magazinović nakon formiranja skupštinske većine u Brčkom: Apsolutno neprihvatljivo


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79