Naša stranka odgovorila Sebiji I.: Do zatvaranja ne bi došlo da je vlast, koju predvodi SDA, nabavila vakcine

Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i potpredsjednica Kantonalnog odbora SDA u Sarajevu jučer je kritikovala premijera Kantona Sarajevo zbog mjere zatvaranja ugostiteljskih objekata preko vikenda.

 

Izetbegović: Forto nije epidemiolog, ovo zvuči kao “radimo nešto, a ne znamo ni šta, ni kako postići rezultat”

Iz Naše stranke su poslali saopćenje kao odgovor Sebiji Izetbegović.

„Neka nam pojasni Sebija Izetbegović je li se javnosti obratila kao direktorica KCUS-a ili kao potpredsjednica Kantonalnog odbora SDA Sarajevo? Kako da znamo da li brine za zdravlje građana ili za svoju partiju, a na njihovu štetu?

Da se gospođa Izetbegović više bavila poslom direktorice, a manje zloupotrebom tog posla u političke svrhe, odavno bi infektivna klinika bila puštena u funkciju, imali bismo izolatorij na Građevinskom fakultetu a ne u nepovrat potrošenih nekoliko stotina hiljada KM.

Umjesto zdravljem građana, Sebija Izetbegović je u jeku pandemije odlučila da se bavi političkom kampanjom. Građani Sarajeva pamte da je upravo Sebija Izetbegović prisustvovala skupu SDA na Ilidži na kojem su prekršene sve epidemiološke mjere.

Kao političarka, morala bi znati da do ‘zatvaranja’ ne bi ni došlo da je državna vlast koju predvodi njena stranka građanima omogućila vakcine. Pa makar i one za ‘siromašne zemlje’, koje je, prema tvrdnjama ministrice iz SDA, Vijeće ministara BiH moglo lako nabaviti, ali iz nepoznatih razloga nije.“


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79