Naša stranka optužuje SDA i DF za gašenje aerodroma u Tuzli

Naša stranka optužuje SDA i DF za gašenje aerodroma u Tuzli


Jasmin Kadić, predsjednik Kantonalnog odbora Naše stranke u Tuzlanskom kantonu, oglasio se povodom teške situacije na Međunarodnom aerodromu Tuzla koji je pred gašenjem.

Kadić ističe da su ministarstvo, Vlada TK i uprava aerodroma, koje su postavili SDA i DF, odgovorni za probleme koji su doveli do otkazivanja letova Wizz Air kompanije. Navode da su takse koje su plaćali putnici ukinute od strane državnog nivoa vlasti, a Vlada TK je izdvojila 2,5 miliona KM subvencije aerodromu za podršku grčkoj aviokompaniji. Obje mjere su propale, što potvrđuje pad broja putnika za 81% ove godine, dok su cargo letovi potpuno obustavljeni.

Kadić kritikuje rasipanje budžetskih 2,5 miliona KM na neuspješan aranžman s grčkom aviokompanijom, sugerirajući mogućnost loše sklopljenog ugovora ili čak pranja novca.

Dodaje da propadanje aerodroma predstavlja ozbiljnu štetu za privredu, dijasporu i komunikacijske veze Tuzlanskog kantona. Ovo vidi kao dio višedecenijske politike SDA da uništi svaki važan projekt u Tuzli, uz podršku DF-a.

Naša stranka poziva na potpunu transparentnost u vezi s propadanjem infrastrukturnih investicija na aerodromu, promašenim ugovorima, otkazivanjem letova i sumnjivim poslovima. Također, pozivaju Žarka Vujovića (DF), predsjedavajućeg Skupštine Tuzlanskog kantona, da hitno sazove tematsku sjednicu Skupštine kako bi se raspravljalo o stanju aerodroma i pokušalo spasiti što se može, iako su nade sve manje.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija