Naša stranka povlači ručnu, neće glasati u skladu s koalicionim dogovorom zbog Dodikovih istupa

Iako je Srđan Amidžić (SNSD) prošao sigurnosne provjere, njegovo imenovanje na funkciju ministra finansija i trezora BiH danas ipak neće biti na dnevnom redu Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

Iako se SNSD-u žuri da dobije svog ministra u Vijeću ministara BiH taj proces bi mogao biti usporen, a razlog su zastupnici Naše stranke u državnom parlamentu.

Zbog posljednjih protudržavnih odluka i poteza Milorada Dodika i vlasti u entitetu RS, zastupnik Naše stranke Predrag Kojović je najavio “povlačenje ručne”.

“Naša stranka je odlučila povući ručnu i neće glasati u skladu sa koalicionim dogovorima zbog Dodikovih posljednjih istupa, posebno sastanka u Konjicu kojim smo ostali šokirani”, rekao je Kojović tokom gostovanja na N1 i naveo kako je to i lično rekao Miloradu Dodiku.

Koliko je hiljada mladih ljudi poslije Konjica diglo ruke i odlučilo da ide iz BiH?

Kojović je rekao kako će se držati ove odluke sve dok traju napadi na državu BiH i njen ustavni poredak.

“Naša stranka neće promijeniti svoje mišljenje i diskusije se o ovome vode i u ostalim strankama Trojke”, rekao je i dodao kako je za sada sigurno da Sabina Ćudić i on neće glasati za imenovanje novog ministra finansija iz SNSD-a.

Podsjetimo, iako su članovi Naše stranke godinama govorili da nikada ne bi koalirali sa SNSD-om, kojeg su označavali dijelom tronošca koji je osiromašio državu i njene građane (SDA, SNDS i HDZ), na kraju su ipak odlučili praviti vlast sa Dodikovom i Čovićevom strankom. “Povlačenje ručne”, ukoliko potraje, moglo bi ovu stranku dovesti na vrata izlaska iz koalicije na državnom nivou.

@crnahronikainfo

Milorad Dodik: “Kako mislite da mi sutra radimo sa vama. Ako vam ne valjamo, što nas držite u ovoj zemlji? Veoma bi rado otišli sa svojih 49%”

♬ original sound – CRNA Hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79