Naša stranka: Rad nove vlasti neće se više mjeriti brojem blokiranih već brojem provedenih procesa

Poručuju da će građanima BiH u naredne četiri godine pokazati da je drugačiji način vođenja politike u interesu njih i države itekako moguć. Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas je imenovalo Borjanu Krišto za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH, a tim povodom oglasila se Naša stranka.

– Ono što je već evidentno jeste da će ovo biti najbrže formirano Vijeće ministara ikad. To jasno pokazuje opredijeljenost nove vlasti za ono što smo potpisali u programskom dokumentu. U prvom redu ubrzane eurointegracije, a to znači jedno – poboljšanje životnog standarda naših građanki i građana – poručuju iz Naše stranke.

Dodaju da, ono što će također rekordno brzo uslijediti jeste i usvajanje budžeta za 2023. godinu. – Svi smo opredijeljeni da se tim budžetom finansijski adekvatno kapacitiraju institucije koje će biti na prvoj liniji provođenja svega onoga što smo kao koalicija dogovorili. Između ostalog, to će značiti povećanje plata našoj vojsci i graničnoj policiji – navode.

Poručuju da će građanima BiH u naredne četiri godine pokazati da je drugačiji način vođenja politike u interesu njih i države itekako moguć.

– Naš rad se neće se mjeriti time ko je kome više procesa blokirao, već suprotno – ko je učinio više za dobrobit svih nas. U to ime pozdravljamo imenovanje predsjedavajuće Vijeća ministara i želimo joj uspješan rad – zaključili su.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79