Naša stranka: S kim si, takav si – SDA očito sa šovinistima

 

Naša stranka reagovala je zbog susreta lidera Stranke demokratske akcije (SDA) s internet jurišnikom Jasminom Mulahusićem, koji iz Luksemburga besprizorno napada sve neistomišljenike ove stranke.

Predsjednik SDA Bakir Izetvegović i federalni premijer Fadil Novalić fotografisali su se na skupu u Luksemburgu s Mulahusićem, a on im je kako fotografija prikazuje pravio društvo i za večerom.

Izetbegović i Novalić na večeri s radikalom SDA stranke Jasminom Mulahusićem

“Dva ključna čovjeka SDA, Bakir Izetbegović i Fadil Novalić, koji pritom obnašaju neke od najznačajnijih funkcija na državnom i federalnom nivou vlasti, fotografišući se s Jasminom Mulahusićem, dali su legitimitet njegovim stavovima. Ti stavovi, kao što je poznato, imaju za cilj huškanje i govor mržnje prema SDA neistomišljenicima, a ispunjeni su šovinizmom i vjerskim radikalizmom”, smatra potpredsjednik Naše stranke Mirsad Čamdžić.

Poruka fotografija je da SDA čvrsto podržava takve stavove i poručuje šta će se desiti s njihovim neistomišljenicima, dodao je on.

“To nije Bosna i Hercegovina za kakvu se borimo, kao što takvu BiH ne želi ni većina njenih građana. Vjerujemo da bi mnogi građani pokazali više entuzijazma u borbi za BiH da im se kao predvodnik ne nameće SDA. SDA je čak u stanju, pokazuje se, kod građana stvoriti apatiju i prema svojoj domovini, prema mjestu svog življena”, zaključio je Čamdžić.

Podsjetimo, Jasmin Mulahusić je u oktobru uhapšen na graničnom prijelazu kod Bosanskog Broda. Protiv njega Tužilaštvo BiH vodi istragu zbog krivičnog djela širenja nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti, no Sud BiH ga je pustio da se brani sa slobode jer, kako je navedeno, “sloboda govora i nešto oštrije mišljenje o pojedincima nisu dovoljna osnova za određivanje pritvora.”

Jasmin Mulahusić se fotografisao s Izetbegovićem i Novalićem

Mulahusić vodi desetine profila na društvenim mrežama, na kojima kreira fotomontaže i videe u kojima diskreditira novinare i političare koji nisu po volji njegovim nalogodavcima.

U Luksemburgu je održana svečana tribina povodom 25. novembra – Dana državnosti BiH, a u publici je bio i Jasmin Mulahusić, koji je iskoristio priliku da se fotografiše sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda BiH i predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem, ali i federalnim premijerom Fadilom Novalićem piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79