Naser Abazi priznao da je zbog sestre ubio rođaka Erduana

Naser Abazi koji je danas priveden u Tužilaštvo Kantona Sarajevo, priznao je da je ubio Erduana Abazija (19), saznaje portal “Avaza”. Istražiteljima je kazao da je Erduanu nožem nanio smrtonosne povrede po vratu.

U Sarajevu uhapšen i sedmi osumnjičeni za ubistvo Erduana Abazija

On je također izjavio da ostali privedeni među kojima je i njegov otac Alija Abazi nisu umješani u ubistvo. Potvrdio je da je sve počelo od svadbe jednog od rođaka na kojoj je Erduan zlostavljao njegovu sestru. Erduan je poslije svadbe pobjegao od kuće i nije se vraćao. Naser je obećao da će ga ubiti ako ga pronađe.

U utorak 7. septembra javljeno mu je da je Erduan viđen ispred kladionice u Buča Potoku. Alija i ostali krenuli su da traže Erduana kako bi ga spasili da mu Naser ne naudi. Ubrzo su ga pronašli u blizini škole “Avdo Smajlović” gdje je došao i Naser i nasrnuo na mladića kojeg je policija u večernjim satima pronašla mrtvog.

Erduan je nedavno deportovan iz Njemačke i svi rođaci za njega kažu da je uvijek bio problematičan.

Novi detalji ubistva u Buča Potoku: Naser je obećao da će ubiti Erduana jer mu je zlostavljao sestru na svadbi

Navodno je, kako nezvanično saznajemo, Naser Abazi koji je u bjekstvu direktni izvršilac. Erduan je navodno zlostavljao Naserovu sestru, a Alijinu kćerku, na jednoj svadbi koja se desila prije nekoliko dana, pa je Naser obećao da će ga ubiti ako ga vidi.

 Odvođenje Nasera Abazija iz Tužilaštva
Odvođenje Nasera Abazija iz Tužilaštva
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79