Naser Orić o linču “Zvezde Granda” Sadika Hasanovića: Šta im je dijete krivo!

Naser Orić, ratni komandant odbrane Srebrenice za portal “Avaza” je komentirao veliki medijski linč koji je u Srbiji pokrenut protiv Sadika Hasanovića učesnika finala muzičkog tamičenja „Zvezde Granda“.

Neka pročitaju haške presude
– Ne znam o kakvom klanju pričaju srbijanski mediji. U pjesmi koja se spominje nema nikakvog klanja niti ičega sličnog. To je pjesma o bici za Kravicu i ona govori o hrabrosti vojnika Armije RBiH. Pa samo neka pročitaju haške presude i sve će im biti jasno.

Ja nisam ratni zločinac i to je isto u Hagu pošteno dokazano. Jedva su dočekali da skrenu pažnju s presude bivšem šefu Državne bezbjednosti Srbije Jovice Stanišića i njegovog saučesnika Franka Simatovića koji su zbog zločina osuđeni na po 12 godina zatvora. Imaju presudu, pa neka je pročitaju, nisu u BiH ratovale nikakve paravojne formacije, već jedinice iz Srbije pod kontrolom SDB-a i Stanišića. Šta im je to dijete krivo? Ja nisam ratni zločinac. Sa mnom se može fotografirati ko god poželi.

Mnogi glumci i pjevači imaju fotografiju sa mnom – kazao je Orić.

Život mu se pretvorio u pakao
Naime, kada je imao 13 godina Hasanović je pjevao pjesmu koja je sporna srbijanskim medijima, a zbog čega je pokrenuta i hajka na njega.

On je na Instagramu napisao:

– Umjesto najljepših dana koje bi trebalo da provodim zbog sjajnog rezultata u “Zvezdama Granda”, meni se život pretvorio u pakao.

Kada sam zapjevao spornu pjesmu zbog koje trpim torturu, imao samo 13 ili 14 godina, nisam razmišljao o tome da ona nosi poruku mržnje prema nekome. Bio sam klinac.

Volim svoju zemlju, ali neizmjerno poštujem Srbiju. Pa u Beogradu sam proveo najljepše trenutke. Moj cilj i posao jeste da ljude činim sretnim, nikako suprotno. I zato izvinjavam se svakom čovjeku u čitavom regionu ukoliko sam ikoga povrijedio, uvrijedio ili učinio da se osjeća loše – napisao je Hasanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79