Naser Orić o Sadiku Hasanoviću: Glupan, on je za mene glupan, šta im se pravda?

Čelnici srbijanske Službe državne sigurnosti (SDB) Jovica Stanišić i Franko Simatović osuđeni su u srijedu na po 12 godina zatvora zbog zločina u Bosanskom Šamcu, ali im sud u Den Haagu nije utvrdio odgovornost “za bilo koji drugi zločin” iako smatra da su sudjelovali u formiranju paravojnih jedinica pod kontrolom SDB-a.

O ovoj presudi portal Source je razgovarao sa Naserom Orićem, bivšim komadantom ARBiH. Tokom razgovora posebno smo se osvrnuli na lik i djelo Jovice Stanišića.

Osim toga, dotakli smo se i konstantnog pritiska od strane srbijanske javnosti, sa kojim se Orić već godinama nosi.

Spomenuli smo i mladog pjevača Granda, Sadika Hasanovića, koji se našao u medijskom linču u susjednoj Srbiji. Naime, tamošnji mediji su digli hajku protiv njega zbog fotografije s komandatnom Naserom Orićem, ali i zbog pjevanja numere koja navodno govori u ubijanju Srba.

Kada je imao 13 godina Hasanović je pjevao pjesmu koja je sporna srbijanskim medijima, a zbog čega je pokrenuta i hajka na njega.

On je na Instagramu napisao:

– Umjesto najljepših dana koje bi trebalo da provodim zbog sjajnog rezultata u “Zvezdama Granda”, meni se život pretvorio u pakao.

Kada sam zapjevao spornu pjesmu zbog koje trpim torturu, imao samo 13 ili 14 godina, nisam razmišljao o tome da ona nosi poruku mržnje prema nekome. Bio sam klinac.

Volim svoju zemlju, ali neizmjerno poštujem Srbiju. Pa u Beogradu sam proveo najljepše trenutke. Moj cilj i posao jeste da ljude činim sretnim, nikako suprotno. I zato izvinjavam se svakom čovjeku u čitavom regionu ukoliko sam ikoga povrijedio, uvrijedio ili učinio da se osjeća loše – napisao je Hasanović.

Ove Hasanovićeve riječi očigledno se nisu dopale Oriću, koji je za naš portal imao šta da kaže povodom toga.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79