Nasilnik iz Brčkog pritvoren zbog brutalnog nasilja nad suprugom i kćerkom

Četrdesetčetvorogodišnji muškarac pritvoren je zbog sumnje da je izvršio brutalno nasilje nad svojom suprugom i maloljetnom kćerkom. Osumnjičeni je, prema izvješću Tužilaštva Brčko distrikta BiH, bio nasilnik u porodici, tjeleski i psihički zlostavljajući žrtve.

Osnovni sud u Brčkom odredio je pritvor nakon prijedloga Tužilaštva, navodeći opasnost da osumnjičeni utječe na svjedoke i ponovi krivično djelo. Višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela suočava se s optužbama da je tokom oktobra ove godine nasiljem ugrožavao sigurnost i zdravlje supruge i malodobne kćeri.

Osumnjičeni je, prema optužbama, fizički napadao suprugu, koristeći šake, udarajući je u glavu, hvatajući za kosu i nanoseći joj udarce nogama i predmetima po tijelu. Dodatno, nasilje je izvršio pred njihovom maloljetnom kćerkom.

Osim fizičkog nasilja, optužuje se i da je zaključavao žrtve u kući kako bi ih spriječio da prijave policiji. Otkriven nakon što je napustio kuću, osumnjičeni je uhićen 30. novembra.

Tužilaštvo i Policija Brčko distrikta BiH nastavljaju s intenzivnom istragom kako bi prikupili dokaze o ovom ozbiljnom krivičnom djelu nasilja u porodici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79