Nasilnik iz Laktaša osumnjičen da je razbijao po stanu i povrijedio svoju djecu

 

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predožio je da se Ozrenu Antoniću (39) iz Laktaša odredi pritvor zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici u sticaju sa krivičnim djelom oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Iz tužilaštva je saopćeno da je osumnjičeni 11. oktobra ove godine oko 3.30 časova, u Laktašima došao do stana vlasništvo Javne ustanove “Centar za socijalni rad” Laktaši, a koji koristi njegova supruga A. N. sa njihovom maloljetnom djecom.

– Upotrebom fizičke snage razvalio je ulazna vrata stana, potom nastavio razbijati, lomiti, prevrtati i bacati stvari i namještaj po kući kojom prilikom su maloljetna djeca zadobila tjelesne povrede – navedeno je iz tužilaštva.

Tužilac je uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79