Nasilnik sa snimka na kojem tuče mladića i djevojku pod nogama specijalaca: Među 70 privedenih “Ultrasa” bio i Arman Maksumić

Među navijačima NK Zrinjski koje su jutros mostarski specijalci presreli i vratili u Mostar bio je i Arman Maksumić, nasilnik sa snimka koji je objavio naš portal, a na kojem se vidi kako tuče mladića i djevojku ispred diskoteke “Daleka obala”.

Maksumić je bio među 70 pripadnika navijačke grupe “Ultrasi”, kod kojih su pronađene palice kojima su se namjeravali obračunavati sa suparničkim grupama.

Oni su, kako smo ranije objavili, jutros krenuli na gostujuću utakmicu u Gradačac, gdje njihov klub, u okviru šesnaestine finala Kupa BiH, igra protiv Zvijezde.

Iz MUP-a HNK za “Avaz” je istaknuto da se radi o preventivnim mjerama kada je riječ o sprečavanju mogućih sukoba između navijača Veleža i Zrinjskog.

– Nakon što se utvrde sve sigurnosne mjere, bit će poznato hoće li navijači moći otići na utakmicu – kazao je portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić.

Prema svemu sudeći, “Ultrasi” su se spremali za moguće sukobe na putu prema Gradačcu, u slučaju sretanja s drugim navijačkim grupama. Prilikom pretresa pronađene su palice i drugi predmeti koji bi mogli biti korišteni u obračunu.

U prilog tome ide i činjenica da navijači rivalskog Veleža danas putuju na gostovanje u Gračanicu, koja se nalazi 40 kilometara od Gradačca. U Hercegovinu danas putuju “Horde zla”, dok navijači Željezničara putuju u Derventu. Navijačka grupa banjalučkog Borca “Lešinari” ide u Orašje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79