Nasilniku pet godina zatvora: Posvađao se sa suprugom, pa silovao gošću

Apelacioni sud u Nišu potvrdio je presudu Višeg suda u Negotinu kojom je Dimitrije Š. (64), iz sela u okolini tog mjesta, osuđen na pet godina i osam mjeseci zatvora, jer je, u septembru 2018. uz pretnju signalnim pištoljem dva puta u svojoj kući silovao S. V. (27), iz okoline Jagodine.

Dimitrije Š. i njegova supruga, koji su radili u inostranstvu, upoznali su S. V. i pozvali je da im bude gošća u njihovoj kući kod Negotina, na šta je ona i pristala. Međutim, u toku noći, supružnici su se posvađali, nakon čega se žena spakovala i vratila u susjednu zemlju, gdje je radila.

Muž je ostao sam sa djevojkom, a nedugo zatim upao joj je u sobu i obljubio S.V. uz prijetnju signalnim pištoljem. Nakon toga ju je zaključao, da bi je ujutru, navodno, ponovo silovao. Poslije toga je djevojku, uz prijetnju da nikome ništa ne priča, pustio. Međutim, ona ga je prijavila policiji, piše Kurir.

Dimitrije Š. je priznao da je imao odnos sa S. V, ali je tvrdio da je ona dobrovoljno pristala na to. I djevojka i on su tražili da idu na poligraf, ali je okrivljeni u međuvremenu od toga odustao. Kada je suđenje počelo, Dimitrije Š. je na ročišta počeo da dolazi sa štakama. Branio se riječima da nije sposoban ni da hoda bez pomagala, a kamoli da ima odnos sa 40 godina mlađom ženom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79