Naslovnica NIN-a zbog slike Dodika i Vučića izazvala burne reakcije, morali je skloniti

Razlog je fotografija objavljena preko cijele naslovnice, a na kojoj je puška uperena u srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića iza kojeg stoji Milorad Dodik

Naslovnica novog broja srbijanskog sedmičnika NIN, koja je najavljena na društvenim mrežama, podigla je veliku prašinu u susjednoj državi.

Razlog je fotografija objavljena preko cijele naslovnice, a na kojoj je puška uperena u srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića iza kojeg stoji Milorad Dodik.

Naslov je “Ko ruši Krušik”, s time da su riječ “ruši” i slova “ruši” u riječi “Krušik” istaknute crvenim slovima. Riječ je o aferi Krušik odnosno o sumnjivim poslovima firme povezane s Brankom Stefanovićem, ocem srbijanskog ministra policije Nebojše Stefanovića, a koja je dobivala povlaštene ugovore s tvornicom naoružanja Krušik.

Na naslovnicu sedmičnika stigle su burne reakcije iz vladajuće stranke SNS-a. Tako je čelnik njihova zastupničkog kluba Aleksandar Martinović izjavio da je naslovnica skandalozna te da poziva na Vučićevu likvidaciju jer je na naslovnici fotografija na kojoj je snajperska puška uperena u predsjednika Srbije.

Na kraju se o naslovnici oglasio i urednik NIN-a Milan Ćulibrk koji je izjavio da su samo najmračnijim umovima mogle pasti na pamet gadosti koje se pripisuju redakciji zbog naslovnice. Nakon 15 sati urednici su uklonili spornu fotografiju sa stranice online izdanja, ali su ostavili naslovnicu bez slike.

“Iako je naslovna strana promijenjena, sadržaj članka Afera oružje: Ko ruši Krušik ostaje, naravno, nepromijenjen”, rekao je izdavač Ringier Axel Springer Srbija.

Tanjug je reagirao povodom naslovnice NIN-a navodeći da to nije njihova fotografija, već da je izrezana, prenosi Index.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79