Nastavak akcije “Mak”: Lišen slobode Aldin Zornić

U nastavku akcije “Mak”, vezano za dokumentiranje osoba koja se dovode u vezu s krivičnim djelom nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet droga, pripadnici Federalne uprave policije su uz asistenciju pripadnika Granične policije Bosne i Hercegovine juče, jučer su uhapsili Aldina Zornića (26) za kojim je bila raspisana operativna potjernica, a koje je bilo van granica Bosne i Hercegovine.

On je saslušan u prostorijama Federalne uprave policije, te će danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predat na daljnju nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo. Za njega će biti zatražen pritvor.

Ranije su privedeni Armin Mirvić , Muhamed Mehmeti, Edin Džinić, Enver Džanko i Safet Kurtović. U akciji je pretreseno devet lokacija na području sarajevskih općina Novi Grad i Novo Sarajevo. Radi se o stanovima i kućama osumnjičenih.

 Dovođenje osumnjičenih - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Mehmeti je lišen slobode u akciji “Lift” zbog krijumčarenja oružja. Bio je član grupe koja je nabavljala oružje i municiju, koje su krijumčarili iz BiH u Srbiju, kao i na područje Njemačke. Džanko je privođen u akciji “Benelux” zbog pokušaja krijumčarenja eksploziva u Švedsku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79