Nastavak akcije “Rudnik”: SIPA uhapsila pripadnika krim-policije MUP-a TK?

U nastavku akcije kodnog naziva “Rudnik” pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od jutros pretresaju stan i vozilo u Gračanici, a jedna osoba je uhapšena.

-Pripadnici SIPA-e, po naredbi Tužilaštva Tuzlanskog kantona i Općinskog suda Gračanica, vrše pretrese stana i vozila jedne osobe u vezi sa krivičnim djelom primanje dara i drugih oblika koristi, rekao je portparol SIPA-e Luka Miladinović, javlja Srna.

Jutrošnja akcija nastavak je operativne aktivnosti “Rudnik”, a pod kontrolom policijskih službenika je jedna osoba.

Srna nezvanično saznaje da je u pitanju policijski službenik, pripadnik krim-policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Podsjetimo, u akciji “Rudnik” prije 15-tak dana su hapšeni Enver Bijedić, državni zastupnik i predsjednik stranke Socijelademokrati BiH, te Aziz Čačković, Amir Tursunović i Amir Sušić, sva trojica kadrovi te stranke, kao i privatni poduzetnici Dženan i Atif Mujkić, vlasnici firme “Minning and Drilling” iz Gračanice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79