Nastavak istrage ubistva Danke Ilić: Optužnica na pomolu

Nastavak istrage ubistva Danke Ilić: Optužnica na pomolu


Istraga nestanka i ubistva dvogodišnje Danke Ilić se nastavlja, a posljednji rezultati vještačenja nadzornih kamera iz Banjskog Polja i Bora, gdje je djevojčica posljednji put viđena, upućeni su u Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Snimci nadzornih kamera, kako se čini, nisu otkrili nove detalje, već su potvrdili prethodno poznate informacije o kretanju Ivane Ilić i njene djece, prenosi Telegraf.rs.

Analiza GPS uređaja vozila, koje su koristili osumnjičeni Dejan Dragijević i Srđan Janković, pokazala je da su se nalazili u ključnim područjima, ali DNK analize unutar vozila nisu otkrile tragove djevojčice. Nadalje, deponija na kojoj su se zaustavili je očišćena, ali tijelo nije pronađeno.

Iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru naglašavaju da, unatoč trenutnom nedostatku fizičkih dokaza, rade na tome da podignu optužnicu prije isteka šest mjeseci pritvora osumnjičenima. “Tužilaštvo će svakako nastojati da podigne optužnicu prije nego što istekne šest mjeseci pritvora osumnjičenima Dejanu Dragijeviću i Srđanu Jankoviću. Tačno je da po isteku šest mjeseci pritvora, ukoliko ne bude podignuta optužnica, osumnjičeni moraju da budu pušteni na slobodu,” rekli su za Telegraf.rs iz tužilaštva.

Dodatno, tužilaštvo objašnjava da će, i nakon puštanja osumnjičenih iz pritvora, istraga moći nastaviti, a optužnica može biti naknadno podignuta.

“Po podizanju optužnice, sud može istu vrati tužiocu da ispravi nedostatke ukoliko oni postoje. Osim toga, ukoliko sud utvrdi da je potrebno bolje razjašnjenje stanja stvari da bi se ispitala osnovanost optužnice, može narediti da se istraga dopuni, odnosno da se prikupe određeni dokazi,” dodali su iz tužilaštva.

Također, sud može rješenjem obustaviti postupak ukoliko smatra da nema dovoljno dokaza za opravdanu sumnju da su okrivljeni učinili djelo koje je predmet optužbe, a na to rješenje tužilaštvo ima pravo žalbe.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija