Nastavak potrage za Dino Miškićem: Mornari su vidjeli crvenu signalnu raketu

U Atlantiku je uočeno nešto što bi moglo biti signalna raketa, objavila je sinoć službeno prefektura Martinique, piše La Parisien.

Twitter / Index.hr

Signal je uočen još u noći s nedjelje na ponedjeljak nedaleko područja koje se pretražuje, a za koje se vjeruje da su mogli doplutati mornari s potonulog Bourbon Rhodea. Još uvijek se, podsjetimo, traga za sedam mornara s broda Bourbon Rhode koji je potonuo 26. rujna. Među nestalima je i Dino Miškić, kapetan iz Hrvatske.

U noći s nedjelje na ponedjeljak “brod Alp Striker, kojeg je unajmila osiguravajuće kopanija Bourbon Grupe, objavio je da su dva člana posade vidjela bijeli, a zatim crveni pirotehnički signal, a što su protumačili kao mogući poziv u pomoć”, objavila je prefektura.


Odmah je zatraženo da više brodova skrene s kursa i ode prema području do kojeg bi trebali stići danas. Ujutro će područje s kojeg je došao signal nadlijetati i avioni.

Skuplja se novac za nastavak potrage

U međuvremenu, prijatelji i obitelj nestalog kapetana Dine Mišića ne odustaju.

Nakon što su pokrenuli peticiju u kojoj su prikupili gotovo 40.000 potpisa za nastavak potrage za hrvatskim kapetanom i još šest članova posade koji su nestali nakon potonuća broda Bourbon Rhode, sinoć su počeli prikupljati novac za privatnu potragu.

Nešto iza ponoći, samo nekoliko sati otkad su pokrenuli kampanju za skupljanje novca, već prikupili više od 8500 eura. Kao cilj je postavljen iznos od 300.000 eura.

  • Mi smo prijatelji i obitelj nestalog kapetana i s blagoslovom drugih obitelji članova posade nestalih u moru molimo vas da nam pomognete da nastavimo potragu dok svaki živi član posade ne bude pronađen! – napisali su u opisu kampanje.
Komentari

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79