Nastavak suđenja podvodačici Nejri Jusufović za krivično djelo navođenje na prostituciju

Nejra Jusufović, koja izdržava kaznu zatvora u Kazneno-popravnom zavodu Zenica zbog navodnog vođenja djevojaka u prostituciju u Sarajevu, danas je dovedena pred Kantonalni sud Sarajevo uz snažno prisustvo sudske policije. Ovaj sudski postupak povezan je s optužbama za krivično djelo razbojništva protiv Nejre Jusufović i Ramela Jusufija, a danas je trebao biti nastavljen.

Međutim, suđenje nije moglo biti nastavljeno kako je planirano jer dvoje optuženih iz ove grupe koji se brane sa slobode nisu došli na pretres. Kao rezultat toga, Nejra Jusufović je brzo vraćena u Kazneno-popravni zavod Zenica, a nastavak suđenja odgođen je za kasniji datum.

Podsjećamo da je Kantonalni sud Sarajevo u julu prošle godine osudio prvooptuženog Ramela Jusufija na 12 i po godina zatvora, Nejru Jusufović na 13 i po godina, Emira Šušića na tri godine i devet mjeseci te Alena Krtičića na dvije godine i šest mjeseci. Ova presuda, koja se odnosila na navodno vođenje prostitutki, organiziranje trgovine ljudima i neovlaštenu proizvodnju i distribuciju opojnih droga, postala je pravomoćna nakon što je prošla kroz sve pravosudne instance.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79