Nastavlja se borba: Stanivuković traži ukidanje građevinske dozvole za vilu porodice Dodik

Grad Banja Luka podnio je Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske inicijativu za ukidanje ili poništavanje građevinske dozvole izdate za izgradnju stambenog i stambeno-poslovnog objekta u Ulici Bože Varićaka u Banjoj Luci, piše BN TV.

Naime, incijativa je podnesena, nakon što je Urbanističko-građevinska inspekcija Grada Banja Luka u postupku inspekcijskog nadzora utvrdila da su građevinske dozvole za izgradnju navedenih objekata izdate u suprotnosti sa važećim dokumentom prostornog uređenja za ovu lokaciju – Regulacioni plan “Centar –Aleja”.

Izvršena parcelacija

Kako su naveli postupajući inspektori, uočene nezakonitosti i suprotnosti u odnosu na planski akt, odnose se na namjenu i plan parcelacije objekata, budući da je na predmetnoj parceli izdata građevinska dozvola za izgradnju individualnog stambeno-poslovnog objekta, umjesto planiranog višeporodičnog stambeno-poslovnog objekta sa pripadajućim nadzemnim parkingom i podzemnom parking garažom, uz šta je izvršena parcelacija zemljišta na način koji nije u skladu sa navedenim planskim aktom i koji onemogućava njegovu realizaciju.

Nelegalno je

Kako BN TV podsjeća, povodom ovog slučaja gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković je nedavno održao vanrednu konferenciju, tokom koje je kazao da je po saznanju za ovaj slučaj u martu poslao gradsku inspekciju da utvrdi činjenice, ali da je dobio lažni izvještaj, zbog čega je smijenjen i glavni gradski građevinsko-urbanistički inspektor.

Tom prilikom gradonačelnik je istakao da je njegova dužnost da stane u kraj nelegalnoj gradnji i negativnim pojavama koje postoje u Banjoj Luci, te da želi da vrati sve stvari u zakonske okvire.

– Vilu gradi porodica Dodik, firma “Sirius” i namijenjena je za njih, vidljivo je to iz dokumenata. Čega se god dotaknemo za tu porodicu je nelegalno – kazao je Stanivuković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79