Nastavlja se istraga likvidacije Radenka Bašića: Određen pritvor Railiću

Sud Bosne i Hercegovine, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje mjere pritvora osumnjičenom Daliboru Railiću Dugom (predmet Veljko Ugrenović i dr.), donio je 24.3.2022. godine rješenje kojim je prema osumnjičenom određen pritvor, saopćeno je iz Suda BiH.

– Pritvor, prema ovom rješenju, može trajati najduže mjesec dana, računajući od dana lišenja slobode, odnosno do 23.4.2022. godine ili do nove odluke Suda. Pritvor je određen zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga propisanih članom 132. stav 1. tačke a), b) i c) Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, odnosno zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, utjecati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano krivično djelo- navodeno je u Sudu BiH.

Railić je uhapšen u Prijedoru u istrazi za ubistvo policijskog službenika Radenka Bašića, a Tužilaštvo BiH ga sumnjiči za pripadništvo narkogrupi sa područja Bosanske Gradiške.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79